Petru Popescu – Fata din Nazaret

Am privit cartea cu reticenta atunci cand am primit-o in dar de ziua mea. Ulterior am aflat ca tipul face scenarii de film la Hollywood si ca e foarte apreciat pe-acolo. Oricum, dupa ce a zacut o buna bucata de vreme in biblioteca, cartea m-a chemat in “gradina ei de liniste” (o expresie folosita de autor referindu-se la vise ca la “niste gradini de liniste”; frumos, nu?).

Fata din Nazaret este chiar Maria (sau dupa numele sau ebraic: Mariamne). Este o fata isteata, curajoasa si cu mult inaintea vremii ei. Are un discurs interior continuu cu Dumnezeu (Adonai) iar gandurile, trairile si istoria pe care o parcurge este asternuta pe hartie la persoana intai, prin mijlocirea scriitorului. La fel se intampla si cu Pilat din Pont care este insa  manat de altfel de sentimente (doreste sa isi razbune parintii omorati de catre Octavian Cezar Augustus) si care pe parcursul povestii se indragosteste de Maria. Jurnalele lor intime sunt alternate cu maiestrie de catre autor dezvaluindu-ne “inceputurile celei mai celebre povestiti a omenirii” (Deepak Chopra).

Cartea este un exercitiu personal de imaginatie (bun de ecranizat in stilul filmului deja celebru “Ultima ispita a lui Iisus Hristos”). Cartea este de asemenea, una feminista si feminina despre si cu Maria – icoana a crestinismului de azi, dar si o fata simpla din Nazaret.

“Imaginatia literara din acest roman al lui Petru Popescu stimuleaza interesul cititorilor fata de evenimentele religioase si istorice” scrie Alie Wiesel pe coperta romanului si este foarte adevarat. Petru Popescu a scris aceasta carte in 2008, la Los Angeles, desigur. 🙂

2 Responses to Petru Popescu – Fata din Nazaret

  1. RCA Ieftin says:

    Suna foarte interesant! 10x ptr recomandare!

    • aiaciu says:

      as aprecia daca ati avea o reala aplecare spre carti si nu doar o intentie penibila de a propune un rca ieftin celor 10 oameni care citesc acest blog. cu placere! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: