Weekend la munte

Unde sa nu te duci la munte? La Padina poate fi un raspuns… E unul din acele locuri – odata mult mai pitoresc, sunt convinsa! – cotropit insa acum de ultimul trend in materie: gratare de tot felul, la malul lacului – neaparat cu cat mai mult fum, masini sclipitoare in soare – neaparat vibrand sub decibelii casetofonului, atv-uri nervoase, defiland in viteza – neaparat ca sa lase cat mai mult praf in urma (semn de ascendeta spirituala probabil..), dansuri din buric la corturi, tomberoane revarsandu-si preaplinul pe iarba … pe scurt: bucuria simpla a unor romani cu maieul tras peste burdihan… Aceeasi situatie am intalnit-o si la Gura Diham acum cativa ani…si imi imaginez cum poate sa arate acum. Se pare ca toate locurile accesibile masinii au aceeasi soarta… un colt de liniste gasesti doar daca bati cu piciorul pana acolo… noroc ca nu toti cei cu mersul biped prefera sa il foloseasca chiar in toate cazurile (sic!).

La Pestera Ialomicioarei…o alta poveste…de data asta o poveste cu calugari barbosi, de la schit, care vand printre lumanari si icoane, haine preotesti si bilete pentru intrarea in pestera… O pestera foarte adanca, cu multe sali, taiata de culoare lungi, spectaculoasa in felul ei… dar foarte prost ingrijita si amenajata: periculos de escaladat pe treptele alunecoase din lemn, pe un semiintuneric nenorocit sau mai rau – cu faruri mari luminoase, obindu-te. Si mai dai si bani pentru toate astea.

Si daca tot sunt la critici: Cabana Bolboci… desi premiati – cu o diploma pedant agatata de perete, in dreptul bucatariei, sufera de foarte multe lipsuri la servire… sau poate am nimerit noi intr-o perioada foarte aglomerata, dupa cum se plangeau toti cabanierii – nu mai erau locuri de cazare, nu mai era suficienta mancare, apa, sucuri… turistii pradasera tot in calea lor ca pe vremea razboaielor… acum fiind insa impinsi de caldura oraselor si nu de ostile otomane…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: